/New%20Folder/Untitled(1).jpg)
بدون شک بحران کمبود آب یکی از بزرگترین چالشهای انسان در حال حاضر است که تقریباً اکثر کشورهای جهان با آن درگیر هستند. مدیریت منابع آب همواره به عنوان یک راهکار در مواجه با این چالش مطرح گردیده است. عمدهترین روش تعیین مقدار آب حاصل شده استفاده از دبیسنجها در تاسیسات آبرسانی است. اما مشکل در قیمت بالای دبیسنجها است. همچنین تعداد زیاد تاسیسات آبرسانی در شرکتهای آب و فاضلاب، مشکل تامین دبیسنجها را با توجه به قیمت بالای آنها، چندین برابر می کند.
دکتر مرتضی سعادت طرقی،عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین در گفتگو با روابط عمومی مجتمع، با اشاره به اتمام پروژه تحقیقاتی سطح ملی طراحی و ساخت دبی سنج های ارزان قیمت در این دانشگاه که به سفارش وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و در مدت 5/2 سال انجام گرفت، گفت: در جلسه ای با حضور مدیر عامل و مدیران شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی نتایج طرح ارائه و ضمن تایید اتمام طرح، بر نصب دبی سنج های ساخته شده در تاسیسات شرکت مذکور تاکید گردید.
این استاد دانشگاه ضمن بیان این نکته که مفهوم دبی سنج نیمه پرتابل تا کنون در جهان ارائه نگردیده است، قیمت تمام شده پایین، دقت قابل قبول، عدم نیاز به کالیبراسیون مداوم و قابلیت کار در شرایط مختلف را از مهمترین ویژگی های این نوع دبی سنج های ابتکاری دانست. همچنین طراحی یک اپلیکیشن موبایل، بهره برداری از این نوع دبی سنج ها را برای تمامی کارشناسان امکان پذیر کرده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دبی سنج های ساخته شده در طی مراحل ثبت اختراع هستند و انتظار میرود پس از نصب این نوع دبی سنج های ابتکاری در تاسیسات آبرسانی استان خراسان رضوی و اخذ تاییدیه های لازم، بتوان گامی بزرگ در مدیریت منابع آبی کشور برداشت.
/New%20Folder(2)/e6ee84a1-24b0-4fcb-b108-de7b8a01f51c%20(1).jfif)